Miért ajánlom a selyem termékeket ajándéknak?

 

A kézzel készített, egyedi hernyóselyem kelme kiváló választás ajándékba, mert a színekben gazdag, fényes, puha tapintású selyemkendők, stólák, elegáns vagy éppen vidám kiegészítői lehetnek öltözékünknek. A legegyszerűbb, akár sportos viseletet is feldobhatjuk egy hozzá illő vidám, színes kendővel, vagy akár egy egyszínű, elegáns ruhát is exkluzívvá tehetünk egy alkalomhoz illő stólával vagy nagyobb méretű kendővel. A könnyű, lágy esésű, ragyogó hernyóselyem könnyed eleganciát kölcsönöz viselőjének.

"Gyógyhatásai" is ismertek, amelyekről külön cikkben olvashat a honlapon.

Ha különleges, értékes és egyedi ajándékot keres szeretteinek vagy akár üzleti partnereinek, szintén kiváló választás a selyem kiegészítő vagy lakberendezési tárgy. Nemcsak saját magunkat lephetjük meg egy szép selyem kelmével. Nagyon kedves, különleges és egyedi ajándék lehet szeretteinknek, vagy akár üzleti partnereinknek egy vidám vagy elegáns, egyedi monogrammal, személyes üzenettel ellátott kendő, stóla, párna vagy selyemkép.

 

Ajándékozási tanácsok:

 

Kendők, stólák esetében érdemes végiggondolni az alábbiakat, mielőtt kiválasztjuk az ajándékot:

A megajándékozott általában milyen stílusban öltözködik? Az elegáns kosztümöket vagy inkább a sportos stílust kedveli? Milyen színeket kedvel? Milyen motívumokat kedvel? Milyen mintákat lát a környezetében? Természetes (növények, állatok), népművészeti, nonfiguratív, geometrikus, stb. Olyan stílust és színt válasszon, amelyek illenek az érintett személy stílusához, egyéniségéhez.

 

   

Milyen az érintett személy haja, szeme és bőrszíne? Bizonyos színek sápadttá teszik az arcbőrt, mert túl erősek a bőr vagy a haj színéhez képest. Barnás hajhoz és szemhez, barnább bőrhöz nyugodtan választhatunk élénk, erős színeket. Világos bőrhöz és hajhoz, kék szemhez azonban inkább a pasztell színek illenek. Színtanácsadásról bővebben külön cikkben olvashat a honlapon.

Miben tudja elképzelni az illetőt? Illik hozzá egy 90x90 cm-es nagykendő, szokta látni ilyet hordani, vagy csak egy kisebb, nyakba köthető kendőt tud elképzelni rajta? Esetleg inkább a stólákat, sálakat szereti? Milyen jellegű kiegészítőket szokott látni rajta?

Esetleg van-e valamilyen "gyógyító" szándékunk a kelmével, mandalával, párnával? Ahogyan a színeknek, úgy magának a hernyóselyemnek is vannak jótékony, "gyógyító" hatásai. Ezekről külön cikkekben olvashat a honlapon.

Mandalák, párnák, képek ajándékozása:

Itt is azt érdemes végig gondolni, hogy az illető milyen színeket, milyen mintákat kedvel, milyen a lakása stílusa, milyen kiegészítőket láttunk nála? Milyen színek, formák illenek a lakásába? Ezoterikus érdeklődésű és szereti a mandalákat, vagy a természetet kedveli, esetleg szereti a meséket, vagy kimondottan a geometrikus, absztrakt mintákat kedveli? Itt is felmerül, hogy van-e esetleg valamilyen "gyógyító" szándékunk az ajándékkal?

 

Nagyon kedves gondolat és még egyedibbé teszi az ajándékot, ha az illető monogramjával vagy valamilyen rövid, személyes üzenettel látjuk el a neki szánt darabot.

 

 

 

 

 

Kövess Facebookon is

Kövess Facebookon is