Üdvözölöm a honlapomon!

 

 

 

Várnay Krisztina selyemfestő, kreatív női life coach, művészetterapeuta és alkotó-fejlesztő meseterapeuta vagyok.

Köszönöm, hogy időt szakít a Selyemkuckó megtekintésére.  Remélem, segítségével egy kis kikapcsolódást, harmóniát tudok csempészni a rohanó hétköznapjaiba.

2008 óta foglalkozom selyemfestéssel. Az alapokat Bozó Edit Liza selyemfestőtől sajátítottam el és tagja vagyok az általa alapított Szivárványkikötő Selyemfestő Egyesületnek. Az eltelt évek alatt számos közös kiállításon vettem részt az egyesülettel, illetve több önálló kiállításom is volt. 

A selyemfestést, mandalafestést több éve oktatom is. 

2011-ben a gyömrői selyemfestő szakköröm lelkes és tehetséges résztvevőivel megalakítottuk a Gyömrői Selyemfestő Kört. Velük szintén több kiállításunk is volt. 

Miért pont a selyemfestést választottam?

Mert a selymet nem véletlenül tartják a szövetek királynőjének.  A fénylő anyagon önálló életet élő, ragyogó színű festék összhatása újra és újra elvarázsol.  Csodálatos, ahogy a színek szabadon futnak, keverednek az anyagon, összevegyülnek, vagy éppen elkülönülnek, eltolják, árnyalják egymást, vagy ahogyan vízzel keveredve gyönyörű mintázatok keletkeznek. Bár a selyemfestésnek is megvannak a különböző technikái, mégis: a selyem és a festék önálló életet élnek, mintha a selyemnek is meglenne a saját „akarata”, véletlenszerűen megjelenő színek, motívumok alakulnak ki munka közben. Ami különösen izgalmassá teszi a munkát, az, hogy a selymen nem lehet javítani. Ami egyszer odakerült, ott marad. A selyemfestés olyan, mint az élet. Amit egyszer oda tettünk, az ott marad. Legfeljebb kozmetikázni lehet. Ugyanakkor az eltelt évek alatt azt is megtapasztaltam, hogy rontott selyem nincs. Minden egyes alkotásban újabb és újabb felfedezést teszek, folyamatosan tanulok, gazdagodik a technikám. Minden egyes darab ezer féle lehetőséget rejt magában. Ember tervez, a selyem és a festék kissé öntörvényűen végez, van, hogy én irányítom, van, hogy csak reagálni tudok a történtekre.... Tényleg olyan, mint az élet...

De az elkészült eredmény mindig önmagáért beszél.

Selyemfestményeimen, kelméimen két nagy "szerelmemet", a festést és a népmeséket/mondákat/ősi mitológiánk, motívumaink világát kötöttem össze. Emelett nagyon szeretem a mandalákat, szívesen festem őket, és előszeretettel alkalmazom művészetterápiás foglalkozásaimon is.

A sálakat, kendőket pedig azért szeretem festeni, mert a legegyszerűbb, akár sportos viseletet is feldobhatjuk egy hozzá illő, vidám, színes kendővel; vagy akár egy egyszínű, elegáns ruhát is rendhagyóvá és egyedivé tesz egy alkalomhoz illő stóla vagy nagyobb méretű kendő. A fényes, puha tapintású, gyönyörű esésű selyem könnyed, nőies eleganciát kölcsönöz viselőjének. Nyáron hűt, télen fűt. Igazán könnyen kezelhető, praktikus viselet. Ezen kívül a kézzel festett, egyedi tervezésű kelmék  színvonalas, egyedi ajándékot jelenthetnek szeretteinknek.

Remélem, hozzám hasonlóan a honlapom látogatóit is elbűvöli e varázslatos világ. 

Selyemfestmény kiállításaim:

- Monori Vigadó (2012) - egyesületi közös kiállítás

- Budapest Aranytíz Művelődési Ház (2014) egyesületi közös kiállítás

- Monor Vigadó (2014) önálló kiállítás, a Gyömrői Selyemfestő Kör részvételével

- Üllői Vargha Gyula Városi Könyvtár (2014) - önálló kiállítás, a Gyömrői Selyemfestő kör részvételével

- Budapest Magnet Ház (2014) - egyesületi közös kiállítás

- Virányosi Közösségi Ház, Budapest (2015) - egyesületi közös kiállítás

- Maglód Mag Ház könyvtára (2015) - önálló kiállítás

- Budapest Aranytíz Művelődési Ház (2015) - egyesületi közös kiállítás

- Országos Onkológiai Intézet Aulája (2016 és 2017) - egyesületi közös kiállítás

- Budapest Aranytíz Művelődési Ház (2018) - egyesületi közös kiállítás

- Rákoskerti Közösségi Ház  (2018) - önálló kiállítás

- Gyömrő Hankó István Művészeti Központ (2019) - önálló kiállítás

- Budapest Aranytíz Művelődési Ház (2019) - egyesületi közös kiállítás

- Zuglói Ifjúsági Centrum, Budapest (2019) - egyesületi közös kiállítás

- Tűzmadár Ház (Budapest IX.ker.) - egyesületi közös kiállítás

- Hatvany Lajos Múzeum, Hatvan  (2019) - önálló kiállítás

 

Kreatív life coaching, művészetterápia, meseterápia

A selyemfestés, mandalafestés mellett több éve csoportos és egyéni foglalkozások keretében művészeterápiával, alkotó-fejlesztő meseterápiával, kreatív női life coachinggal és asztroterápiával is foglalkozom.  

Már több éve festettem selymet, amikor 2012-ben, Boldizsár Ildikó foglalkozásán találkoztam a meseterápiával. Azonnal elvarázsolt a módszer és 2014-ben magam is alkotó-fejlesztő meseterapeuta végzettséget szereztem nála. Azóta egyre inkább a népmesék, népmesei- ősmagyar mitológiai témák, a magyar motívumok ábrázolása veszik át a főszerepet selyemképeimen, mandaláimon. 

Az alkotó-fejlesztő meseterápia saját élményben, és az általam tartott csoportfoglalkozásokon is meggyőzött arról, hogy mennyire hatékony módszer a népmesei történetek alkotás útján való feldolgozása. Ez indított el a művészetterápia felé. A művészetterápiát illetve rajzelemzést 20014-2015-ben Prof. Dr. Vass Zoltán műhelyein és akkreditált képzésein kezdtem tanulni, majd prof.dr. Antalfai Márta akkreditált képzésén  (2014-2019) szereztem egészségvédő- és fejlesztő művészetterapeuta végzettséget, 2019-ben.

Azért, hogy a meseterápiás illetve a művészetterápiás foglalkozásokon túl egyénileg is minél hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám fordulokat,  Life coach végzettséget is szereztem, 2019-ben a Polgár Lili által fémjelzett VUCA Consulting Kft. akkreditált képzésén. Mindezt kiegészíti a 2012-ben Nagy Zsókánál szerzett családi- és párkapcsolati mediátori képzésen szerzett tudásom is, és az eltelt évek tapasztalatai. Az egyéni life coaching keretében igény szerint asztroterápiával is meg tudom támogatni a hozzám forduló önismeretét, személyiségfejlődését. Ehhez humanisztikus asztrológiai ismereteim, illetve kínai asztrológiai ismereteim nyújtják a hátteret. 

Jelen honlapon kívül az alábbi online felületeken találkozhat velem:

Facebookon:

Csupaszín Kreatív Varázspadlás facebook oldalon tájékozódhat az aktuális kiállításokról, kézműves vásárokról,  selyemfestő, mandalafestő, művészetterápiás és meseterápiás tanfolyamokról,

-  Life coachinggal kapcsolatban NőaLelkierőd facebook oldalon,

- Asztroterápiával kapcsolatban pedig a Lelki egyensúly - Asztroterápia facebook oldalon tájékozódhat.

Blogjaim: 

Művészetterápia, Meseterápia, Alkotó tevékenység: Csupaszín Kreatív Varázspadlás - blog

Kreatív női életvezetési- és önismereti tanácsadás: NőaLelkierőd.blog.hu

Asztroterápia:Lelkiegyensúly-Asztroterápia.blog.hu

 

Köszönöm a figyelmet. Kellemes barangolást kívánok a selyemek varázslatos világában. 

 

 

Kövess Facebookon is

Kövess Facebookon is