Üdvözölöm a honlapomon!

 

Várnay Krisztina selyemfestő, továbbá kreatív női önismereti és életvezetési tréner vagyok.

Köszönöm, hogy időt szakít a Selyemkuckó megtekintésére.  Remélem, segítségével egy kis kikapcsolódást, harmóniát tudok csempészni a rohanó hétköznapjaiba.

2008 óta foglalkozom selyemfestéssel. Az alapokat Bozó Edit Liza selyemfestőtől sajátítottam el és az általa alapított Szivárványkikötő Selyemfestő Egyesület tagja vagyok. Az eltelt évek alatt számos közös kiállításon vettem részt az egyesülettel, illetve több önálló kiállításom is volt. Liza a mai napig mentorálja, figyelemmel kíséri a munkámat, és egyre bonyolultabb, nehezebb, ám csodálatos technikákat tanulok tőle.

Több éve magam is tartok selyemfestő- illetve mandalafestő tanfolyamokat. A gyömrői selyemfestő szakkör lelkes és tehetséges résztvevőivel alakítottuk meg 2011-ben a Gyömrői Selyemfestő Kört, akikkel több kiállításunk is volt a környéken, amelyről a ""Galéria" menüpontban nézegethet képeket.

A selyemfestés művelése, a selyemfestő-, mandalafestő tanfolyamok tartása mellett önismereti és életvezetési egyéni tréningeket és különböző kreatív, csoportos foglalkozásokat is tartok.  Majd húsz évet dolgoztam a közigazgatásban illetve kicsit belekóstoltam a jog világába is, de egyre szürkébbnek éreztem az ottani szélmalomharcot. Ezért, az ott töltött utolsó években, a családi és párkapcsolati mediátori végzettség mellett több olyan képesítést is szereztem, amellyel már a kreatív, tanácsadói pályára készültem, és azóta is folyamatosan képzem magam.

"Kreatív női önismereti és életvezetési tréner" elnevezés alatt foglaltam össze azokat a tevékenységeket, amelyekkel segítem a hozzám forduló hölgyeket. Ez egyrászt egyéni  életvezetési- és önismereti tanácsadást (divatos szóval: coaching), egyéni Asztroterápiát, másrészt csoportos foglalkozásokat jelent. Ezeket az egyéni és csoportos foglalkozásokat kimondottan hölgy ügyfeleknek, az ő problémáikra hangolódva állítottam össze,  úgy, hogy találkozásaink ne a hagyományos tanácsadó-kliens légkörben teljenek, hanem egymást partnerekként kezelve, a komoly témák megbeszélése és feldolgozása mellett, egyúttal kreatív kikapcsolódást is jelentsenek, amelyben a jobb-és bal agyféltekét összehangoló, szórakoztató, meseterápiás vagy művészetterápiás módszerekkel. Igény esetén asztrológiai személyiségelemzéssel is dolgozunk. A tréneri tevékenységgel kapcsolatos tanulmányaim: Családi- és párkapcsolati mediáció (Nagy Zsóka mediátornál szereztem akkreditált végzettséget); Meseterápia (Boldizsár Ildikó akkreditált Metamorphoses Meseterápia Képzése); Rajzelemzés (prof.dr. Vass Zoltán akkreditált képzése); Művészetterápia (Prof. Dr. Vass Zoltán és Dr. Antalfai Márta akkreditált képzései), Humanisztikus asztrológia (az asztrológia nyugati, önismereti és személyiségközpontú ága - Rákos Péter és Vaskor Gréta) és Kínai asztrológia (Kelet Akadémián, Nagy Melindától sajátítottam el). A már elsajátított módszerek mellett folyamatosan képzem magam. 

A tréneri tevékenységemmel hamarosan külön weboldalon ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Addig is, ezen a weboldalon, a vonatkozó menüpontban: NőaLelkierőd tájékozódhatnak róla. Az aktuális csoportos foglalkozásokról jelen weboldal "Tanfolyamok" menüpontjában, továbbá a Csupaszín Kreatív Varázspadlás facebook oldalon tájékozódhat. Itt olvashat arról is, hogy a közeljövőben milyen selyemfestő kiállításaim lesznek, illetve milyen kézműves vásárokon találkozhatunk. Egyéni életvezetési és önismereti tréningekkel kapcsolatban a NőaLelkierőd  facebook oldalon, az Asztroterápiával kapcsolatban pedig a Lelki egyensúly - Asztroterápia facebook oldalon tájékozódhat.

Blogjaim: 

Művészetterápia, Meseterápia, Alkotó tevékenység: Csupaszín Kreatív Varázspadlás - blog

Kreatív női életvezetési- és önismereti tanácsadás: NőaLelkierőd - blog

Asztroterápia:Lelkiegyensúly - Asztroterápia blog

 Az önismereti és életvezetési tréneri tevékenység mellett a selyemfestés örök szerelem maradt. Különösen a művészetterápia, a meseterápia, és az asztrológia az a három terület, amelyeket nagyon jól össze tudok kötni a selyemfestéssel. 

A honlap ""Galéria" menüpontjában különböző kategóriákba rendezve tekintheti meg az elkészült kelméket és selyemképeket. Szintén itt nézheti meg, hogy milyen kiállításaim voltak az elmúlt időszakban, milyen  kézműves vásárokban jártam, illetve a képek segítségével betekintést kaphat a tanfolyamok oldott, családias, kreatív hangulatába is. Kérem, fogadja olyan szeretettel a munkáimat, amilyen szeretettel én készítettem őket. Ha pedig kedvet kapott az alkotásra, kérem, a fent megjelölt fórumokon nézzen utána az aktuális programoknak, és keressen bizalommal! Szeretettel várom.

 Miért pont a selyemfestést választottam?

Mert a selymet nem véletlenül tartják a szövetek királynőjének.  A fénylő anyagon önálló életet élő, ragyogó színű festék összhatása újra és újra elvarázsol.  Csodálatos, ahogy a színek szabadon futnak, keverednek az anyagon, összevegyülnek, vagy éppen elkülönülnek, eltolják, árnyalják egymást, vagy ahogyan vízzel keveredve gyönyörű mintázatok keletkeznek. Bár a selyemfestésnek is megvannak a különböző technikái, mégis: a selyem és a festék önálló életet élnek, mintha a selyemnek is meglenne a saját „akarata”, véletlenszerűen megjelenő színek, motívumok alakulnak ki munka közben. Ami különösen izgalmassá teszi a munkát, az, hogy a selymen nem lehet javítani. Ami egyszer odakerült, ott marad. Ahogy a tanárnőm szokta mondani: "A selyemfestés olyan, mint az élet. Amit egyszer oda tettünk, az ott marad. Legfeljebb kozmetikázni lehet". Ugyanakkor az eltelt évek alatt azt is megtapasztaltam, amit szintén a tanárnőm mondott: "Rontott selyem nincs". Ez tényleg így van.  Minden egyes alkotásban újabb és újabb felfedezést teszek, folyamatosan tanulok, gazdagodik a technikám. Minden egyes darab ezer féle lehetőséget rejt magában. Ember tervez, a selyem és a festék kissé öntörvényűen végez, van, hogy én irányítom, van, hogy csak reagálni tudok a történtekre.... Tényleg olyan, mint az élet...

De az elkészült eredmény mindig önmagáért beszél. A legegyszerűbb, akár sportos viseletet is feldobhatjuk egy hozzá illő, vidám, színes kendővel; vagy akár egy egyszínű, elegáns ruhát is rendhagyóvá és egyedivé tesz egy alkalomhoz illő stóla vagy nagyobb méretű kendő. A fényes, puha tapintású, gyönyörű esésű selyem könnyed, nőies eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Az elkészült mandalák, párnák és selyemképek pedig méltó, egyedi díszei lakásunknak, dolgozószobánknak, tanulósarkunknak, illetve igazán színvonalas, egyedi ajándékot jelenthetnek szeretteinknek.

Remélem, hozzám hasonlóan a honlapom látogatóit is elbűvöli e varázslatos világ. 

 

Kellemes barangolást kívánok a selymek színpompás, ragyogó világában!

Kövess Facebookon is

NőaLelkierőd - Kreatív Life Coaching